سفارش تبلیغ
صبا ویژن
عقل دو گونه است : عقل طبیعی و عقل تجربی و هردو سود بخش اند . [امام علی علیه السلام]
کل بازدیدها:----779112---
بازدید امروز: ----26-----
بازدید دیروز: ----8-----
پایگاه اطلاع رسانی مباشر

 

نویسنده: موسی مباشری
چهارشنبه 91/7/26 ساعت 9:20 عصر

ساده ترین راه های درمان و کاهش افسردگی

در این مقاله به شیوه ها و راهکارهای کاملا پیش پا افتاده اشاره خواهد شد که به شما در کاهش و یا ازبین بردن کامل افسردگی کمک خواهد کرد   ..

در همین ابتدا باید به عرضتان برسانم اگر خدای نکرده تنبل هستید به هیچ عنوان این مقاله را نخوانید .. نمیشود هم تنبل بود و هم انتظار درمان افسردگی داشت .. اگر واقعا مایل هستید از دست افسردگی خلاص شوید به خودتان تکانی بدهید و تعدادی از تکنیک های این مقاله را به کار ببندید

1-در ابتدا به دنبال منبع افسردگی بگردید .. اغلب افسردگی ها از منبع خاصی سرچشمه میگیرند .

اگر به درستی بدانید منبع افسردگیتان از کجا است به راحتی انرا درمان خواهید نمود . اولین گام و روش پیشنهادی در اینجا . نوشتن است .. بله نوشتن هر چیزی که فکر میکنید . از خاطرات گرفته تا شعر و هر چیزی که فکر میکنید . حتی میتوانید بعد از نوشتن مطالبتان را دور بیندازید و از بین ببرید . مهم نوشتن است   ..

در این هنگام مطالعه هیچ دردی از افسردگی شما دوا نمیکند در این شرایط هنگام مطالعه هیچ یک از مطالب و جملات کتاب را نخواهید فهمید . و در هنگام خواندن اصلا حواستان متمرکز نمیشود و کلمات در جلوی چشمان شما رژه میروند.  

  2-روش دوم پیشنهادی استحمام میباشد .. گاهی اوقات تغییر تنظیمات دمای بدن به عوض شدن فکر و روحیه شما کمک شایانی مینماید . یک دوش اب سرد یا ولرم به راحتی تا ساعاتی از روز ذهن شما را از هرگونه ایده منفی خالی مینماید . مورد مشابه ان استفاده از هوای ازاد و پیاده روی است.  

  3-زندگی به شیرینی شکلات .. این یک روش عجیب شاید به نظر بیاید .. اما امتحان کنید و نتیجه ان را ببینید . اخیرا محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف شکلات همان حسی را به انسان میدهد که در هنگام عاشق شدن و یافتن دوست جدید به او دست میدهد   . در حقیقت شکلات با کاهش رادیکال های منفی و تنظیم ضربان قلب شما ارامش خاصی را برای شما به همراه میاورد .. همین حالا امتحان کنید . و تاثیر ان را ببینید.  

 4-اقدام به اشپزی یا درست کردن چیزی بنمائید .. اینجا دیگر نگوئید حوصله ندارم .

منظور از اشپزی این نیست که حتما یک دیگ بزرگ. اش قلمکار درست کنید . میتوانید کیک یا شیرینی بپزید و در مورد کوچکتر و ساده تر ان قهوه یا نسکافه درست کنید و دست پخت خودتان را بچشید . نکته مهم در این روش این است که تمام این کارها را با حوصله و بدون عجله و دقت کامل انجام دهید . به گونه ای که مدت ها وقت شما را بگیرد ..

در نهایت با خوردن کیک خودتان یا نسکافه ای که درست کرده اید لحظاتی را در ارامش کامل به دور از فکر های منفی بگذرانید

5-امیدوارم به موسیقی علاقه داشته باشید . اگر بتوانید ساز بزنید 90? مشکل شما همیشه حل شدنی است .. هر سازی که در منزل هست امتحان بکنید . از ارگ و پیانو و گیتار گرفته تا ساده ترین انها ساز دهنی یا ( هارمونیکا ) باز هم ساده تر هست .. کمی فکر کنید . بله خودتان اهنگ زمزمه کنید . ترانه های که دوست دارید و یا اهنگ های مورد علاقه خودتان را با صدای معمولی زمزمه کنید . با انجام این تکنیک چنان شاداب و سبک میشوید که هیچ چیزی بر ان متصور نیست .. و خودتان از انجام این کار لذت خواهید برد.

6-در این روش و به دنبال روش قبل اگر اهل ساز زدن و اهنگ خواندن نیستید حداقل به دسترنج و نتیجه کار دیگران گوش بدهید . کمی از حالت تکراری خارج شوید . گوش دادن به اهنگ خوانندگان امروزی پاپ و تکنو  ووو ... زیاد مشکلی از شما حل نمیکند . کمی تنوع به خرجبدهید . ایا تا به حال به موسیقی کلاسیک گوش داده اید .. ایا اسم بتهوون و شوبرت و شوپن و وو .. به گوشتان اشنا است .. یا شاید به قول معروف به سان صدای وز وز مگسان در گوش شما است.

برای اولین بار هم که شده به یک اثر کلاسیک گوش بدهید . نگوئید چیزی از ان نمیفهمم . خود من شخصا وقتی روز اول سمفونی شماره 9 شوبرت را گوش دادم فکر کردم تعدادی ماشین ردیف شده اند و متناوبا بوق میزنند.

شاید کمی بی انصافی به نظر بیاید چرا که امروز تنها موسیقی مورد علاقه من همین سمفونی 9 شوبرت هست .. به هر حال امتحان کنید . سعی کنید سازها را از هم تفکیک کنید . بعد از چند بار گوش دادن مطمئن باشید عاشق موسیقی کلاسیک میشوید و سبک های دیگر موسیقی جاذبه و شکل دیگری برایتان پیدا خواهد کرد.

7-ایا به نقاشی علاقه دارید . شاید اغلب شما فقط از دوران ابتدایی خاطراتی از نقاشی دارید و از ان زمان تاکنون دیگر هیچ .. نیازی نیست در حد حرفه ای کار کنید و یا اینکه برای خودتان یک بوتیچلی و سزان باشید . همین مداد رنگی و یا ابرنگ به راحتی مشکل شما را حل میکند .. یک نقاشی ساده بکشید و تمام جزئیات ان را در نظر بگیرید .. منتهی در این روش همانند روش شماره 4 . با حوصله و صبر کامل این کار را انجام دهید و از نتیجه ان شگفت زده خواهید شد .

8-اگر امکان دارد نمای اتاق خودتان را تغییر دهید .. نیازی به خانه تکانی کلی نیست مطمئن باشید جابه جا کردن کوچک ترین وسائل هم به شما کمک میکند . به اطراف خود نگاهی بیندازید . ایا امکان تغییر مکان تخت شما هست . ایا میز شما قابلیت جابه جایی و تغییر دارد . حتی عوض کردن جای تابلو ها با یکدیگر .. در روحیه شما تاثیر دارد و باعث ایجاد تنوع در روحیه و ذهن شما میشود 9-اخرین روش پیشنهادی . اقدام به خرید میباشد . حتی اگر کاملا جزیی و ساده باشد مهم اقدام به خرید است . لباس های خودتان را بپوشید و به نزدیک ترین مارکت نزدیگ محل سکونتتان بروید و با حوصله و بدون عجله اقدام به خرید بنمایید .. همین بیرون رفتن از خانه .. قدم زدن .. مشاهده فعالیت دیگران .. مشاهده و بررسی اجناس مارکت .. و و و .. به خوبی شما را از این رو به ان رو میکند . باور ندارید امتحان کنید.

                                                                       


    محل درج سئوال از مشاور -------(پاسخ سئوال پس از یک هفته روی سایت قرار می گیرد) ( )
نویسنده: موسی مباشری
شنبه 89/8/15 ساعت 11:48 عصر

 افسردگی و راههای مقابله با آن

افسردگ اساسی عبارت است از وجود خلق افسرده روزانه ، به مدت حداقل 2 هفته در اکثر اوقات روز و هر روز. تشخیص افسردگی عمدتا بر پایه نشانه‌های آن صورت می‌گیرد که مهمترین آن عبارتند از: فقدان لذت ، تغییرات شبانه روزی خلق و ناامید بودن نسبت به آینده.

مقدمه

غم نوعی احساس طبیعی است که در واکنش به شرایط ناخوشایند و ناملایمات ، مثل وقایع ناراحت کننده و از دست دادن عزیزان پدید می‌آیِد. این حالت معمولا با اضطراب ، کاهش انرژی ، کسالت عمومی و خواب کم ، همراه است. تقریباً همه افراد ، تغییرات در خلق و خو و روحیه خود را به نوعی تجربه کرده‌اند. گاهی اوقات ، احساس نگرانی ، سردرگمی یا افسردگی ، واکنشهای طبیعی در برابر برخی رویدادها است. معمولاً حوادث و رویدادها تغییر می‌کنند، مشکلات حل می‌شوند و این تغییرات خلق و خویی برطرف می‌شود. تداوم احساس غم و یاس به افسردگی و ناامیدی می‌انجامد که از آن گریزی نیست. علایم

·         خلق افسرده مانند احساس غمگینی ، درماندگی و احساس پوچی و همچنین گریه کردن بی‌مورد

·         کاهش قابل ملاحظه علاقه نسبت به تمام فعالیتها یا فقدان احساس لذت

·         کاهش یا افزایش اشتها

·         بی‌خوابی یا پرخوابی که نوع بی‌خوابی شایعتر است.

·         کندی روانی - حرکتی

·         کاهش یا افزایش میل جنسی که کاهش آن شایعتر است.

·         خستگی یا فقدان انرژی

·         احساس بی‌ارزشی یا گناه بیجا

·         کاهش تمرکز و بدنبال آن کاهش قدرت تفکر و تصمیم گیری

·         افکار خودکشی تکرار شونده


    محل درج سئوال از مشاور -------(پاسخ سئوال پس از یک هفته روی سایت قرار می گیرد) ( )
نویسنده: موسی مباشری
شنبه 89/8/15 ساعت 11:48 عصر


اگر فردی 5 یا بیشتر علایم ذکر شده را به مدت 2 هفته مداوم داشته باشد بیمار افسرده است و باید به روانپزشک مراجعه کند. البته باید حداقل یکی از 2 معیار خلق افسرده و از دست دادن لذت را داشته باشد و علایم ناشی از تاثیر مستقیم یک ماده (داروی تجویزی یا مورد سو مصرف) و یا نوعی بیماری جسمی مثل کم‌کاری تیروئید نباشد.

·         بعضی مواقع و بخصوص در فرهنگ ما ، افسردگی با تابلوی فیزیکی بصورت علایم سوماتیک (شکایتهای جسمانی و دردهای متحرک) مراجعه می‌کنند. علایم سوماتیک شامل مشکلات شکمی ، سوء هاضمه ، نفخ ، کاهش اشتها ، تپش قلب ، احساس ناراحتی در قفسه سینه ، سردرد ، درد گردن ، درد پشت و شانه‌ها می‌باشد


    محل درج سئوال از مشاور -------(پاسخ سئوال پس از یک هفته روی سایت قرار می گیرد) ( )
نویسنده: موسی مباشری
شنبه 89/8/15 ساعت 11:46 عصر

.

علل افسردگی

افسردگی حاصل واکنش بین وقایع پر‌استرس زندگی و عوامل ژنتیکی و تجربیات دوران کودکی می‌باشد. خطر ابتلا به افسردگی در بستگان درجه اول بیمار مبتلا به افسردگی شدید نسبت به بقیه افراد بیشتر می‌باشد.

عوامل مساعد کننده افسردگی عوامل ژنتیکی ، نوع شخصیت فرد ، عوامل محیطی و بیماریهای جسمانی و معلولیت جسمانی می‌باشد و عوامل تسریع کننده آن غالبا وقایع پراسترس زندگی می‌باشد. فرآیندهای بیوشیمیایی واسط

شواهد روز افزونی از اختلالات بیوشیمیایی در میان بیماران افسرده وجود دارد که ماهیت دقیق آنها هنوز مشخص نیست، قویترین یافته به نفع وجود نوعی اختلال در عملکرد سروتونین مغز می‌باشد و بررسیها نشان داده که در مایع مغزی- نخاعی بیماران افسرده غلظت متابولیت اصلی سروتونین پایین می‌باشد. بر همین اساس بیشتر داروهای ضد افسردگی با اثر بر این روند ، تاثیر می‌کنند. همچنین سطح کورتیزول خون در نیمی از بیماران افسرده بالا می‌باشد


    محل درج سئوال از مشاور -------(پاسخ سئوال پس از یک هفته روی سایت قرار می گیرد) ( )
نویسنده: موسی مباشری
شنبه 89/8/15 ساعت 11:44 عصر

درمان

روان درمانی

افسردگی اگر خفیف باشد و به ویژه واکنشی نسبت به وقایع پراسترس زندگی باشد ممکن است نیاز به درمان با داروهای ضد افسردگی نداشته باشد و موارد خفیف را می‌توان با استفاده از روشهای روان درمانی ، حمایتهای اجتماعی و حل مسئله درمان کرد. برای درمان روان شناختی نباید با گذشته بیمار مبارزه کرد و یا بیش از حد به گذشته پرداخت، زیرا خلق او را بیشتر سرکوب می‌کند.

در مورد داغ‌دیدگی و از این قبیل مسائل ، بیمار را باید تشویق کرد که در مورد احساسات خود با دیگران صحبت کند و مشکلات خود را با دیگران در میان بگذارد. و عوامل آزار دهنده اطراف خود را تغییر دهد. بیمار افسرده را باید تشویق کرد که از گوشه گیری پرهیز کرده و فعالیتهای اجتماعی مناسبی داشته باشد ولی نباید او را به فعالیتهای وادار کرد که به علت تمرکز ضعیف یا کندی ، احتمال شکست خوردگی در آنها وجود دارد.

یکی از راههای روان درمانی دیگر تشویق کردن بیمار برای انجام کارهای فیزیکی از جمله ورزش و استحمام روزانه و مرتب کردن ظاهر و پوشیدن لباسهای مرتب و ... است.

و یک نکته هم اینکه نقش عامل مذهب در پیشگیری و درمان اختلالات روانی بسیار مهم است و دین درمانی Religious therapy یکی از راههای درمان افسردگی است و بررسیها نشان داده که بیمارانی که اعتقاد به مذهب و دین دارند و مذهبی هستند کمتر به افسردگی مبتلا می‌شوند و در صورت ابتلا پاسخ خوبی به درمان دارند.

درمان دارویی

داروهای ضد افسردگی شامل 3 حلقه‌ای‌ها ، مهار کننده‌های اختصاصی باز جذب سروتونین SSRI ، مهار کننده‌های مونوآمین اکسیداز MAOI می‌باشند که پر مصرفترین آنها گروه داروهای نورتریپتیلین و آمی‌تریپتیلین و ... و همچنین فلوکستین می‌باشند. اثر درمانی داروهای ضد افسردگی پس از حداقل 2 هفته شروع می‌شود.

درمان با الکتروشوک ECT

اثر درمانی این روش نسبت به درمان دارویی سریعتر آغاز شده و بیشتر در افسردگیهای شدید موثر است و در بیمارانی که کاهش وزن شدید ، بیدار شدن در صبح زود ، کندی حرکتی و هذیان وجود داشته باشد، اثر ECT بهتر خواهد بود. در این روش بعد از بیهوش کردن بیمار به وی شوک الکتریکی داد می‌شود.

روند بیماری افسردگی

افسردگی ممکن است در هر سنی شروع شود، ولی میانگین سن شروع 30-25 سالگی است. در اکثر بیماران با اینکه عود شایع است، ولی بیمار در نهایت بهبود می‌یابد. برخی روانشناسان درمان افسردگی را به معنای تولدی دوباره می‌شناسند و معتقدند فردی که یک فاز افسردگی را پشت سر گذاشته و درمان شده توان مقابله با مشکلات در این فرد بالا رفته و نگرش او به زندگی واقع بینانه‌تر می‌شود.

 


    محل درج سئوال از مشاور -------(پاسخ سئوال پس از یک هفته روی سایت قرار می گیرد) ( )

  • لیست کل یادداشت های این سایت
  • سئوال 62 - ارتباط با مادر شوهر
    پرسشنامه ها
    رمز پیروزى مردان بزرگ
    تکنیک خاموشی
    مشاوره رهنما
    سئوال 61 : لجوج وخودرأی بودن همسر
    معرفی کتاب
    آموزش خانواده
    وقتی کسی را دوست دارید
    آیین همسرداری
    مشاوره اینترنتی
    مشاوره مجازی
    سخن روز
    [عناوین آرشیوشده]

  •  RSS 

  • خانه

  • ارتباط با من
  • درباره من

  • parsiblog
  • درباره من

  • لوگوی سایت

  • پیوندهای روزانه

  • مطالب بایگانی شده

  • لوگوی دوستان من

  • اوقات شرعی

  • اشتراک در سایت

  •  
    یاحق
    خدانگهدار