درمانهای غیر داروئی
گاهی اوقات صدمات وارده به مغز بعد از مدتی سبب بروز حملات تشنجی می گردد. علت این امر بروز اختلالاتی در عملکرد سلولهای قشری مغز می باشد. این موارد شامل ضایعات مغزی ناشی از تومرها، سکته ها و ضربه های مغزی است. نکته قابل توجه در اینجا این است که انسانها در هنگام رشد دوره جنینی خود، بسته به جنس، رشد مغزی متفاوتی دارند. مثلا تکامل مغز در جنین دختر هنگام ? ماهگی مرحله حساسی است، در صورتیکه در جنین پسر این تکامل در ? ماهگی رخ می دهد. بنابراین چون هنگام زایمان خطر نارسایی اکسیژن به مغز نوزاد وجود دار، این خطر برای نوزاد پسر شدیدتر می باشد.
حساس ترین قسمت مغز برای عبور اکسیژن ناحیه گیجگاهی است. بنابراین در موارد نارسایی اکسیژن، حین زایمان این ناحیه صدمه می بیند و موجب بروز ضایعه ای در این قسمت می گردد. بعد از گذشت زمانی طولانی که چند سال ممکن است طول بکشد، منطقه صدمه دیده دچار فرایندی می شود که حملات تشنجی را ایجاد می نماید. بنابراین منطقی به نظر می رسد که با جراحی مغز و برداشت محل ضایعه بتوان تشنجات بیمار را کنترل کرد. ولی باید توجه داشت که روش اصلی و انتخاب اول در درمان صرع، دارو درمانی است.
روشهای غیر داروئی این بیماری منحصر به مواردی است که اولا بیمار به درمان داروئی پاسخ نداده باشد و ثانیا نوع و تعداد حملات صرع به شکلی باشد که زندگی عادی فرد را از نظر فیزیکی و روانی مختل کرده باشد. این روشها عبارتند از: جراحی بر روی مغز، تحریک عصب واگ و رژیم کتوژنیک که به شرح ذیل می باشند:
سئوال 62 - ارتباط با مادر شوهر
پرسشنامه ها
رمز پیروزى مردان بزرگ
تکنیک خاموشی
مشاوره رهنما
سئوال 61 : لجوج وخودرأی بودن همسر
معرفی کتاب
آموزش خانواده
وقتی کسی را دوست دارید
آیین همسرداری
مشاوره اینترنتی
مشاوره مجازی
سخن روز
[عناوین آرشیوشده]